15 лютого 2018 року керівники відділів освіти районних державних адміністрацій підвищили кваліфікацію за програмою тематичного короткострокового семінару «Пріоритетні напрями державної політики України в галузі освіти»

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 22.12.2017 № 891 «Про підвищення кваліфікації державних службовців органів виконавчої влади, працівників міськрайвиконкомів на базі Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій у 2018 році» 15 лютого 2018 року керівники відділів освіти районних державних адміністрацій підвищили кваліфікацію за програмою тематичного короткострокового семінару «Пріоритетні напрями державної політики України в галузі освіти».
У роботі семінару взяла участь Харченко Олена Вікторівна, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації. Вона акцентувала увагу слухачів на створення сучасного освітнього середовища, модернізацію змісту освіти та підходу до навчання дітей впровадження концепції Нової української школи. Приділила увагу і заходам, які в межах програми національно-патріотичне виховання, проводяться у навчальних закладах нашої області.
У рамках круглого столу «Впровадження національно-патріотичного виховання в єдиний освітньо-культурно-спортивний простір» відбувся інтернет-зв’язок  з Шереметьєвою Олександрою Іванівною, головою Омельницької ОТГ (із включенням через vebinar.ua) та Рибалком Сергієм Валерійовичем, головним спеціалістом відділу закладів інтернатного типу, позашкільної та виховної роботи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.
Про особливості управління освітою в умовах децентралізації говорив Ісип Олександр Михайлович, радник з питань децентралізації відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування у Полтавській області».
З новаціями Закону України «Про освіту» ознайомила слухачів Корягіна Наталія Віталіївна, перший проректор Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського, кандидат педагогічних наук.
Також у рамках семінару відбувся круглий стіл «Моделі діяльності закладів позашкільної освіти в умовах впровадження освітньої реформи.
Викладачі:
   Дуброва Володимир Іванович, директор Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді;
   Комісар Станіслав Вікторович, директор Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді;
   Сусахіна Людмила Володимирівна, заступник  директора по навчально-методичній роботі Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.
По завершенню семінару слухачам вручено сертифікати про підвищення кваліфікації.

Всі новини →