19 липня 2018 року відбулося виїзне практичне заняття для посадових осіб міськрайвиконкомів.

19 липня відбулося виїзне практичне заняття для посадових осіб міськрайвиконкомів, які не підвищували кваліфікацію більше трьох років «Підтримка культурних, історичних об’єктів України як ефективне просування її інтересів та популяризація в світі. Створення системних і комплексних умов для формування позитивного туристичного іміджу країни», викладач Удовиченко Ірина Анатоліївна, заступник директора - начальник відділу охорони культурної спадщини управління туризму, музейної справи та охорони культурної спадщини Департаменту культури і туризму облдержадміністрації.

Слухачі відвідали Полтавський районний музей Рушника ім. Н.Ю. Бокоч, який знаходиться у мальовничому селищі Степне Полтавського району. Понад 600 безцінних експонатів оселилося у музеї. Серед них рушники вишиті різними техніками, старовинний жіночий одяг, старовинний посуд, речі домашнього вжитку.

Також відвідали Полтавський краєзнавчий музей ім. В. Кричевського. Зокрема  Скарбничку, яка захоплює експонатами, що несуть в собі багатовікову історію, та виставку «Археологія автострад». Вона презентує матеріали кількарічних досліджень, які передували масштабному будівництву автостради А4, що з’єднала  Краків із польсько-українським кордоном. Колекція знахідок, отримана під час археологічної операції, стала найбільшою не лише у країні, але й у Європі.

Слухачі отримали нові знання та масу позитивних вражень і емоцій.

 

 

Всі новини →