6 лютого для державних службовців облдержадміністрації проведено тренінг: «Стресостійкість. Можливості управління стресом».

6 лютого, в рамках першої сесії професійної програми для державних службовців категорії В апарату та структурних підрозділів облдержадміністрації, які не підвищували кваліфікацію більше 3 років, проведено тренінг: «Стресостійкість. Можливості управління стресом».
Тема заняття обрана не випадково, адже в умовах реформування системи державної служби України збільшується загроза кризових та екстремальних ситуацій,  наслідками яких можуть стати професійне вигорання,  збільшення нервово-психічної напруженості, стреси, що стає суттєвою перешкодою на шляху успішної професійної діяльності державних службовців.
Набуття знань з питань опанування емоцій - основного з навиків стресостійкості, навичок аналізу стресових ситуацій і шляхів виходу з них; виявлення, активізація і використання внутрішніх ресурсів для вирішення проблем є надзвичайно важливими для кожного державного службовця.
Спільно з тренером Яценко Анжелікою Анатоліївною, практикуючим психологом, кандидатом психологічних наук, учасники навчання визначали основні стрес-фактори, що впливають на їх психосоматичний стан, зокрема: відповідальність за результат; відповідальність за наслідки; недостатня підготованість; наявність власних «слабких місць»; зовнішні чинники; самопочуття, умови діяльності.
Також були розглянуті практичні рекомендації, найбільш ефективні при подоланні стресу.

Всі новини →