Семінар-тренінг: «Реалізація вимог ЄС щодо технічного регулювання в Україні (аграрний сектор, харчова промисловість, туризм)»

7 – 8 лютого 2018 року на базі ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» Центром спільно з Сіверським інститутом регіональних досліджень під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС за сприянння  Міжнародного фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проекту «Громадська синергія» організовано проведення семінару-тренінгу  на тему «Реалізація вимог ЄС щодо технічного регулювання в Україні (аграрний сектор, харчова промисловість, туризм)».
До участі запрошені представники галузі культури, туризму, АПК,  місцеві підприємці, представники громадських організацій, навчальних інституцій, ЗМІ  та органів влади.
Учасники разом з експертами  у сфері технічного регулювання із Києва та Львова обговорюють:
• зміни у торговельному режимі у зв’язку з підписанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС;
• стимулювання малих  та середніх підприємств (МСБ) до  наближення національних вимог  до європейських, зокрема в туристичній сфері, аграрному секторі та харчовій промисловості;
• міжнародний досвід трансформації систем технічного регулювання та сучасні європейські тренди щодо функціонування цієї системи. 

Практичний аспект семінарів включає напрацювання рекомендацій до впровадження системи технічного регулювання за трьома вищезгаданими напрямками в  Україні (враховуючи нинішній стан, існуючі загрози та виклики). Також передбачається формування ініціативних фокус-груп, які б продовжили свою роботу після завершення зустрічей у напрямку розвитку регіонального аграрно-харчового і рекреаційно-туристичного кластеру (АРТК) та налагодження міжрегіональної співпраці.
По завершенню семінару слухачі отримають сертифікати міжнародного зразка.

Всі новини →