«Англійська мова професійного спрямування. Рівень В2».

10 січня відбулося дистанційнезаняття у рамках  загальної професійної програми«Англійська мова професійного спрямування. Рівень В2»для державних службовців обласної та районних державних (військових) адміністрацій, посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Практичне заняття провів з віддаленого робочого місця автор і викладач програми Панасенко Євгеній Олександрович, доктор філософії з публічного управління та адміністрування.

Знаковим, на нашу думку, є той факт, що першим заняттям у новому 2023 році є саме заняття з англійської.

Англійська – це глобальна мова, мова політики, дипломатії, науки та міжнародного бізнесу. За даними статистики близько третини населення Землі користуєтьсяанглійською мовою. За очікуваннями до 2050 року половина населення світу буде володіти англійською.

За світовим рейтингом Україна сьогодні займає лише 40 позицію зі 112 країн світу за рівнем володіння населенням англійською мовою.

Вивчення англійської державними службовцями і посадовими особами місцевого самоврядування є вкрай важливим, адже Кабінетом Міністрів України опрацьовується  законодавча ініціатива, відповідно до якої англійська мова може отримати статус мови ділового спілкування в Україні.

За словами  прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля: «Англійську сьогодні використовують у діловому спілкуванні в усьому цивілізованому світі, тож надання їй такого статусу в Україні сприятиме розвитку бізнесу, залученню інвестицій та пришвидшенню євроінтеграції України».

Тож вивчаймо англійську разом!

Всі новини →