Енергоефективність та енергетична безпека

Енергоефективність - невід’ємний компонент енергетичної безпеки держави, її сталого інноваційного розвитку. На тлі сьогоднішніх подій на глобальній енергетичній арені, коли росія чинить енергетичний шантаж цивілізованого світу, проблеми зменшення залежності від імпорту традиційних енергоресурсів стали надзвичайно важливими не тільки для України, а і для країн ЄС.  

Питання енергоефективності вкотре доводять своє стратегічне значення не лише для надійного енергозабезпечення, а й безпосередньо - для суверенітету та незалежності держави. 

27 травня у Полтавському регіональному центрі підвищення кваліфікації відбулося дистанційне навчання посадових осіб органів місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад за загальною короткостроковою програмою «Енергоефективність та енергетична безпека».

Навчання відкрила Осипенко Наталія Михайлівна, директор Полтавського РЦПК.

Сьогодні учасники професійного навчання розглянули питання:

«Актуальність підвищення енергоефективності та енергетичної безпеки»;

«Загальні перспективи розвитку енергетики України з огляду на сучасні виклики»;

«Методика проведення енергетичних обстежень та основні методи економії енергоресурсів».

Заняття зі студії Полтавського РЦПК провів Калініченко Володимир Миколайович, завідувач лабораторії енергозбереження та відновлюваних джерел енергії, кандидат сільськогосподарських  наук, доцент кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля, енергоаудитор Полтавського державного аграрного університету.

Всі новини →