«Порушення прав місцевих рад в сфері землекористування: способи судового захисту».

30 серпня в рамках Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») відбулося дистанційне навчання за спеціальною короткостроковою програмою «Порушення прав місцевих рад в сфері землекористування: способи судового захисту».

До участі у заході запрошено заступників голів місцевих рад, до повноважень яких віднесено координацію діяльності з управління активами, представників юридичних служб органів місцевого самоврядування, землевпорядників місцевих рад Волинської, Львівської та Полтавської областей.

Навчання відкрили Семенець Галина, керівник II Компоненту Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та Рябцева Юлія, заступник директора з навчальної роботи – начальник навчального відділу Полтавського РЦПК.

Програма дистанційного навчання включала розгляд тем:

«Невиконання вимог щодо використання земель за цільовим призначенням  (видом використання)»;

«Користування земельною  ділянкою за відсутності правових підстав»;

«Відповідальність за укладення договорів оренди землі з порушенням земельного законодавства»;

«Відповідальність за порушення істотних умов договору оренди  (розмір орендної плати не переглядався відповідно до передбачених підстав, несвоєчасна сплата орендної плати, невиконання обов’язку щодо виготовлення нормативно-грошової оцінки земельної ділянки)».

Заняття провели експерти Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Степчук Катерина, Романко Роман, Гуленко Олена, Шелеп Ірина.

Всі новини →