Посадовці Полтавщини підвищили кваліфікацію з основ грантрайтингу та управління проектами в публічній сфері.

21 травня у Полтавському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій завершилося онлайн навчання державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, громадських активістів за спеціальною короткостроковою програмою «З актуальних питань розвитку територіальних громад Полтавщини. Основи грантрайтингу та управління проектами в публічній сфері».

Сьогодні учасники програми розглянули наступні блоки питань:

грантрайтинг: фінансова частина проекту, формування кошторису; сталість та масштабування проєкту, партнерство в проєкті; логіко-структурна матриця проекту;

де і як шукати фінансування: пошук потенційних донорів; характеристики грантових конкурсів; інформаційні джерела грантрайтингу; написання проєктної заявки; підписання грантових угод; звітування про реалізацію проєкту; з ким, про що, для чого.

Осипенко Наталія Михайлівна, директор Полтавського ЦППК, підвела підсумки навчання за програмою. Після проходження підсумкового анкетування учасники навчання отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.

Продовжується навчання посадових осіб місцевого самоврядування виконавчих комітетів територіальних громад за загальною короткостроковою програмою «Ділове українське мовлення та документування управлінської діяльності».

Сьогодні слухачі програми розглянули питання:

«Документування управлінської діяльності. Складання й оформлювання документів»;

«Документування організаційно-розпорядчої діяльності».

Заняття зі студії Полтавського ЦППК провела Лисенко Алла Василівна, к.пед.н, доцент циклової комісії Полтавського юридичного коледжу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Всі новини →