Правовий статус виконавчого комітету як виконавчого органу місцевої ради. Регламентація його діяльності.

21 лютого в рамках співпраці Полтавського регіонального центру підвищення кваліфікації із Проєктом USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») відбувся онлайн тренінг на тему «Правовий статус виконавчого комітету як виконавчого органу місцевої ради. Регламентація його діяльності».

Програма заходу включала розгляд питань:

«Правовий статус виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради, як виконавчого органу місцевої ради»;

«Регламент виконавчого комітету. Правовий аналіз регламентів виконавчих комітетів сільських, селищних, міських рад»;

«Виокремлення типових помилок в регламентах виконавчих комітетів. «Модельний» регламент виконавчого комітету: пропозиції щодо його структури та змісту».

Заняття з віддалених робочих місць провели експертки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Брусенцова Яна, Гуленко Олена та Шелеп Ірина.

Участь у тренінгу взяли більше ніж 150 осіб з числа сільських, селищних, міських голів, їх заступників, керуючих справами виконавчих комітетів місцевих рад, керівників та посадових осіб відповідних структурних підрозділів апаратів місцевих рад Одеської, Рівненської та Полтавської областей.

Проведення цього заходу стало можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Всі новини →