Продовжується дистанційне навчання посадовців.

17 травня зі студії Полтавського регіонального центру підвищення кваліфікації відбулися два освітні заходи для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Посадові особи органів місцевого самоврядування та державні службовці районних військових адміністрацій  взяли участь у тематичній дискусії «Особливості функціонування органів місцевого самоврядування в умовах правового режиму воєнного стану в Україні: реалії та перспективи».

У ході навчання проаналізовано ухвалений у другому читанні та в цілому законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо функціонування місцевого самоврядування у період дії воєнного стану» (№7269); визначено законодавчі механізми, які регулюють можливість безперервного функціонування органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану та прийняття оперативних рішень для забезпечення життєдіяльності громад; розглянуто обсяг повноважень сільського, селищного, міського голови громади, яка знаходиться на території, де не ведуться бойові дії та не утворена військова адміністрація.

Захід провела Жалій Тамара Віталіївна, начальник юридичної служби Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, доцент, кандидат історичних наук.

Сьогодні завершується дистанційне навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за загальною короткостроковою програмою «Комунікація та взаємодія в публічному управлінні».

Тренінг «Комунікаційна взаємодія влади і суспільства. Вітчизняний досвід» провела у дистанційному форматі Воронько - Невіднича Тетяна Вікторівна, завідувач кафедри менеджменту імені І.А. Маркіної Полтавського державного аграрного університету,  доцент, кандидат економічних наук.

Осипенко Наталія Михайлівна, директор Полтавського регіонального центру підвищення кваліфікації та Дорошенко Лариса Володимирівна, начальник навчально-методичного відділу Центру підвели підсумки навчання.

Після проходження підсумкового анкетування учасники програми отримають цифрові сертифікати про підвищення кваліфікації.

Всі новини →