Проведено очне навчання за двома короткостроковими програмами підвищення кваліфікації.

18 серпня у Полтавському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій проведено очне навчання двох груп слухачів з числа державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за короткостроковими програмами підвищення кваліфікації.

Навчальні заходи відкрила директор Полтавського ЦППК Осипенко Наталія Михайлівна.

 За загальною короткостроковою тренінговою програмою «Командоутворення та ефективна взаємодія» підвищили кваліфікацію державні службовці апарату та структурних підрозділів обласної  державної адміністрації.

Учасники навчання розглянули сутність та етапи створення команди на публічній службі, особливості організації командної роботи у режимі   реального та віртуального часу, взяли участь у діловій грі «Ефективна команда».

З групою працювали тренери:

Костишина Тетяна Адамівна, завідувач кафедри управління персоналом та економіки праці ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і  торгівлі», професор, доктор економічних наук

Глєбова Алла Олександрівна, доцент кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидат економічних наук.

За спеціальною короткостроковою програмою «Запобігання та протидія проявам гендерно зумовленого та домашнього насильства» відбулося навчання другої групи посадових осіб місцевого самоврядування виконавчих комітетів територіальних громад Полтавщини.

До програми включено наступні питання:

«Насильство як соціально-психологічний феномен: типологія та ідентифікація»;

«Передумови та причини прояву насильства, його наслідки і механізми попередження»;

«Міжнародно-правові стандарти та національне законодавство з питань забезпечення гендерної рівності, запобігання та протидії насильству»;

«Алгоритм дій у випадках виявлення ознак насильства, шляхи допомоги постраждалим».

Заняття провели:

Златопольська Наталія Василівна – магістр соціальної педагогіки, старший викладач кафедри соціальної роботи і спеціальної освіти Полтавського інституту економіки і права Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», координатор проектів Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я»;

Маліннікова Дар’я Костянтинівна – магістр правознавства, старший викладач кафедри  правознавства та фінансів, Полтавського інституту економіки і права Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», керуючий партнер та співзасновник адвокатського об’єднання «Маліннікова, Курбала та партнери».

Після завершення занять, проходження вихідного анкетування та підведення підсумків навчань державні службовці і посадові особи місцевого самоврядування отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Всі новини →