Розпочалося дистанційне навчання посадовців за двома загальними короткостроковими програмами підвищення кваліфікації.

24.04.2023 у Полтавському регіональному центрі підвищення кваліфікації розпочалося дистанційне навчання посадовців за двома загальними програмами підвищення кваліфікації.

Навчання в розрізі груп  відкрила Осипенко Наталія Михайлівна, директор Полтавського РЦПК.

Державні службовці та посадові особи органів місцевого самоврядування розпочали онлайн навчання за загальною короткостроковою програмою «Кібергігієна як основа кібербезпеки та державної інформаційної безпеки».

Відбулися заняття наступної тематики:

«Кібергігієна: причини актуалізації та термінологічний апарат. Правове забезпечення у сфері кібербезпеки та державної інформаційної безпеки. Місце соціальної інженерії у сфері кібербезпеки»;

«Безпека користування соціальними мережами та глобальною мережею Інтернет. Безпечне користування електронною поштою».

Заняття провели сертифіковані тренери з питань кібербезпеки та кібергігієни:

Ващенко Віталій Олексійович, начальник відділу розвитку  інфраструктури Управління інфраструктури Полтавської обласної військової адміністрації;

Кондратьєва Ганна Вікторівна, аспірантка кафедри менеджменту та логістики Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Інша група державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування підвищує кваліфікацію за загальною короткостроковою програмою «Забезпечення прав та інтересів осіб з інвалідністю».

Сьогодні учасники професійного навчання розглянули наступні питання:

«Поняття про інвалідність, моделі інвалідності в Україні та світі. Інклюзія в сучасній Україні»;

«Міжнародні та національні  нормативно-правові  акти в сфері забезпечення прав та інтересів осіб з інвалідністю в Україні»;

«Психолого-педагогічна взаємодія з особами з інвалідністю в Україні. Етика ставлення до людей з інвалідністю».

Заняття провела Жалій Тамара Віталіївна, доцент Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г Короленка, кандидат історичних наук.  

Всі новини →