Розпочалося дистанційне навчання за програмою «Детінізація доходів: стан, реалії та перспективи майбутнього».

13 травня у Полтавському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбулися навчальні заходи в рамках трьох програм підвищення кваліфікації.

         Розпочалося дистанційне навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за загальною короткостроковою програмою «Детінізація доходів: стан, реалії та перспективи майбутнього».

         В рамках програми зі студії Центру відбулася тематична дискусія: «Загальна характеристика тіньової економічної діяльності. Структура і масштаби тіньової економіки». Заняття провели Скрильник Андрій Сергійович, доцент кафедри економіки підприємництва та маркетингу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидат економічних наук та Скрильник Олена Олександрівна, доцент кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидат економічних наук. Також учасники програми мають виконати практичні завдання в системі дистанційного навчання Moodle.

Завершилося онлайн навчання старост старостинських округів територіальних громад Полтавщини за спеціальною короткостроковою програмою «Організація діяльності старости у територіальних громадах».

13 травня слухачі розглянули питання:

«Нормативно - правова основа діяльності старост. Значення локальних актів в унормуванні діяльності старост»;

«Комунікація за допомогою традиційних інструментів місцевої демократії:  організація і проведення загальних зборів громадян; підготовка і подання проєктів на фінансування з бюджету участі, шкільний громадський бюджет; екологічні ініціативи;  ініціювання проведення місцевого референдуму».

З групою працював спікер Врублевський Олександр, експерт з питань діяльності старост та співробітництва територіальних громад, директор адміністрації веб-сайту СТАРОСТА ПРОФІ.

         Після проходження вихідного анкетування державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування отримають цифрові сертифікати про підвищення кваліфікації.        

         Продовжується навчання працівників соціальної сфери виконавчих комітетів територіальних громад Полтавщини за спеціальною професійною програмою «Основи української жестової мови». Онлайн заняття проводить Московець Наталія Олексіївна, викладачка вищої категорії Полтавського інституту економіки і права, директорка ГО перекладачів жестової мови та людей з інвалідністю «МІСТ», членкиня ради перекладачів Українського товариства глухих, членкиня комітету доступності Полтавської обласної державної адміністрації, перекладач жестової мови «UA Суспільне».

Всі новини →