Розпочалося навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за двома короткостроковими програмами підвищення кваліфікації.

15 грудня розпочалося навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за двома короткостроковими програмами підвищення кваліфікації.

Навчання в розрізі груп відкрила директор Полтавського РЦПК Осипенко Наталія Михайлівна.

Посадові особи місцевого самоврядування розпочали дистанційне навчання за спеціальною короткостроковою програмою «Відповідальність, інклюзивність, безбар’єрність»

Дана програма розроблена та реалізується Полтавським регіональним центром підвищення кваліфікації спільно з Департаментом будівництва, містобудування і архітектури обласної державної адміністрації на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2021 року № 883-р «Про затвердження плану заходів на 2021 та 2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року»,  заходів Програми розвитку місцевого самоврядування у Полтавській області на 2021-2023 роки.

Сьогодні відбулися онлайн заняття наступної тематики:

«Комплексні плани просторового розвитку територій територіальних громад як основа для створення стратегій регіонального розвитку», викладач Особік Ірина Станіславівна – заступник директора Департаменту – начальник управління містобудування і архітектури Департаменту будівництва, містобудування і архітектури обласної державної адміністрації;

«План дій з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року в Полтавській області», викладач Ільїна Антоніна Олександрівна – заступник начальника управління – начальник відділу по забудові населених пунктів та містобудівного кадастру управління містобудування і архітектури Департаменту будівництва, містобудування і архітектури обласної державної адміністрації.

Державні службовці апарату та структурних підрозділів обласної державної адміністрації розпочали навчання за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Основи кібергігієни».

Загальна мета навчання: підвищення рівня професійної компетентності щодо правильного поводження з інформацією у кіберсфері та безпечної роботи із засобами комп’ютерної техніки в державному органі.

Програма реалізується за змішаною формою навчання.

Вступне заняття провела онлайн Глєбова Алла Олександрівна, розробник та тренер програми, доцент кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидат економічних наук.

Передумовою допуску до участі у дводенному тренінгу на базі комп’ютерного класу Полтавського регіонального центру підвищення кваліфікації є успішне проходження учасниками програми частини курсу в асинхронному режимі на онлайн платформі з цифрової грамотності   «Дія. Цифрова освіта».

Всі новини →