Розпочалося навчання за програмою «Ефективність надання соціальних послуг фахівцями із соціальної роботи сім’ям з дітьми, як механізм профілактики та мінімізації складних життєвих обставин в родинах».

13 вересня у Полтавському регіональному центрі підвищення кваліфікації відбулося очне навчання першої групи слухачів за спеціальною короткостроковою програмою «Ефективність надання соціальних послуг фахівцями із соціальної роботи сім’ям з дітьми, як механізм профілактики та мінімізації складних життєвих обставин в родинах».

Впродовж тижня за даною програмою мають підвищити кваліфікацію 5 груп учасників з числа фахівців із соціальної роботи та працівників системи соціального захисту, які забезпечують виявлення осіб/сімей з дітьми, що належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах та відповідають за організацію надання їм соціальних послуг.

Навчання відкрила директор Полтавського РЦПК Осипенко Наталія Михайлівна.

Учасники програми розглянули наступні теми:

«Соціальна підтримка вразливих груп населення шляхом ведення випадку»;

«Догляд та виховання дітей в умовах наближених до сімейних»;

«Повноцінний розвиток дитини та причини його затримки. Особливості поведінкових проявів дітей із сімей, які перебувають  в складних життєвих обставинах»;

«Причини та профілактика емоційного вигорання фахівця із соціальної роботи під час виконання професійних обов’язків».

Заняття провели:

Помогайбо Оксана Василівна, провідний фахівець із соціальної роботи Полтавського обласного центру соціальних служб, магістр соціальної педагогіки;

Хабірова Лариса Ігорівна, психолог Полтавського обласного центру соціальних служб, кандидат психологічних наук.

Після підведення підсумків навчання учасники програми отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Всі новини →