Розпочалося онлайн навчання за програмою «Розвиток територіальних громад: теорія, методологія, практика».

15 квітня у Полтавському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій розпочалося дистанційне навчання державних службовців обласної та районних державних адміністрацій, посадових осіб органів місцевого самоврядування територіальних громад Полтавщини за загальною короткостроковою програмою «Розвиток територіальних громад: теорія, методологія, практика».

Мета програми: надання фахових знань та розуміння принципів і засад державної регіональної політики розвитку територіальних громад, нормативно-правових основ територіального планування; сутності, форм і методів планування та прогнозування соціально-економічного розвитку об’єктів управління, системи планування в Україні; цілей, завдань і функцій стратегічного планування територій та складових інституційного, інформаційного та організаційного забезпечення процесу.

Навчання відкрила Осипенко Наталія Михайлівна, директор Полтавського ЦППК, яка ознайомила учасників навчання із порядком реалізації програми, термінами виконання практичних завдань в режимі відкладеного часу через онлайн платформу Moodle, вимогами до проходження та критеріями оцінювання поточного та підсумкового контролю знань.

Сьогодні слухачі програми розглянули сучасні підходи щодо сталого розвитку територіальних громад в умовах соціально-орієнтованої економіки та методичні підходи до стратегічного планування інтегрованого розвитку територіальної громади.

В студії Полтавського ЦППК працювали викладачі:

Скрильник Андрій Сергійович, доцент кафедри економіки підприємництва та маркетингу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидат економічних наук;

Григор’єва Олеся Володимирівна, доцент кафедри економіки підприємництва та маркетингу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидат економічних наук.

Продовжується дистанційне навчання посадових осіб місцевого самоврядування виконавчих комітетів територіальних громад за спеціальною професійною програмою.

15 квітня для учасників навчання відбулися онлайн заняття наступної тематики:

  • «Організація системи діловодства в органах влади. Інструкція з діловодства», викладач Гудим Валентина Володимирівна, директор Державного архіву Полтавської області;
  • «Реалізація державних політик у сферах підтримки молоді, оздоровлення та відпочинку дітей, фізичної культури та спорту». Заняття провели Шкоденко Наталія Анатоліївна, представник громадської організації «Бюро гендерного бюджетування» та Микійчук Володимир Пилипович, виконавчий директор Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування.

Посадові особи територіальних громад також пройшли підсумковий контроль знань за професійною програмою дистанційно в режимі реального часу.

Всі новини →