Відбулися онлайн заняття для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад.

26 листопада у Полтавському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбулися дистанційні заняття для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та новообраних депутатів місцевих рад за трьома програмами підвищення кваліфікації.

В рамках спеціальної професійної програми «Економічний розвиток територій: проблеми, виклики, перспективи» посадові особи органів місцевого самоврядування розглянули питання: просування інвестиційних можливостей території; соціальне підприємництво, бізнес інклюзивний та дружній до навколишнього середовища; регулювання підприємницької діяльності на місцевому рівні; механізми й інструменти стимулювання, збереження та розвитку малого і середнього підприємництва.

З групою працювали сертифіковані тренери з питань місцевого економічного розвитку Дудка Ірина Анатоліївна та Жалій Тамара Віталіївна.

Відповідно до розкладу занять короткострокової програми «Громадянське суспільство в Україні. Взаємодія органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади з громадськістю. Європейська та євроатлантична інтеграція України» відбулася тематична зустріч «Особливості регіональної політики в контексті європейської інтеграції України».

Заняття для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за зв’язки з громадськістю та взаємодію із засобами масової інформації, провів онлайн Варченко Юрій Миколайович, перший заступник директора Департаменту - начальник управління з питань внутрішньої політики Департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації.

Продовжується дистанційне навчання новообраних депутатів місцевих рад за спеціальною короткостроковою програмою «Як бути ефективним депутатом».

Тематичну дискусію «Регламент – головний процедурний документ діяльності місцевої ради» провели для учасників програми Кондратьєва Ганна Вікторівна, заступник виконавчого директора Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування та Врублевський Олександр, експерт з питань діяльності старост та співробітництва територіальних громад, директор адміністрації веб-сайту СТАРОСТА ПРОФІ. 

Всі новини →