Завершилося навчання посадових осіб місцевого самоврядування за двома короткостроковими програмами підвищення кваліфікації.

9 вересня у Полтавському регіональному центрі підвищення кваліфікації завершилося дводенне очне навчання представників територіальних громад Полтавщини за спеціальною короткостроковою програмою «Основи грантрайтингу та управління проєктами в публічній сфері».

Сьогодні відбулися наступні заняття:

«Міжнародні, державні та регіональні джерела фінансування: критерії, особливості та важелі впливу на вибір проекту; пошук потенційних донорів; характеристики грантових конкурсів; інформаційні джерела гранрайтингу; звітування про реалізацію проєкту»;

«Закріплення теоретичних знань через практичну діяльність: ідея; заповнення проектної заявки; аналіз характеристик грантових конкурсів».

З групою працювали тренери:

Кондратьєва Ганна Вікторівна, заступник виконавчого директора Асоціації «Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування»

Руроєва Лілія Олександрівна, заступник голови Полтавської обласної ради

Осипенко Наталія Михайлівна, директор Полтавського РЦПК підвела підсумки навчання та вручила учасникам програми сертифікати про підвищення кваліфікації.

Зі студії Полтавського ЦППК проведено онлайн навчання за загальною короткостроковою програмою «Організація діяльності старости у територіальній громаді».

Учасники програми розглянули  питання: комунікації за допомогою традиційних інструментів місцевої демократії, а саме: ініціювання підготовки та подання електронних петицій;  участь у проведенні громадських слухань та громадських обговорень;  ініціювання та сприяння у поданні місцевої ініціативи; організація та проведення аналізу проєктів рішень та рішень, ухвалених місцевою радою та її виконавчими органами; організація і проведення загальних зборів громадян; підготовка і подання проєктів на фінансування з бюджету участі, шкільний громадський бюджет; екологічні ініціативи; ініціювання проведення місцевого референдуму.

Заняття з віддаленого робочого місця провів розробник та викладач програми Врублевський Олександр, експерт з питань діяльності старост та співробітництва територіальних громад, директор адміністрації веб-сайту «СТАРОСТА ПРОФІ».

Після проходження підсумкового анкетування посадові особи місцевого самоврядування отримають цифрові сертифікати про підвищення кваліфікації.

Всі новини →