Завершилося навчання за програмою «Ефективність надання соціальних послуг фахівцями із соціальної роботи сім’ям з дітьми, як механізм профілактики та мінімізації складних життєвих обставин в родинах».

17 вересня у Полтавському регіональному центрі підвищення кваліфікації відбулося очне навчання за спеціальною короткостроковою програмою «Ефективність надання соціальних послуг фахівцями із соціальної роботи сім’ям з дітьми, як механізм профілактики та мінімізації складних життєвих обставин в родинах».

П’ята група слухачів з числа фахівців із соціальної роботи та працівників системи соціального захисту, які забезпечують виявлення осіб/сімей з дітьми, що належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах та відповідають за організацію надання їм соціальних послуг, підвищили кваліфікацію за даною програмою.

Навчання відкрила директор Полтавського РЦПК Осипенко Наталія Михайлівна.

Програма передбачає розгляд наступних тем:

«Соціальна підтримка вразливих груп населення шляхом ведення випадку»;

«Догляд та виховання дітей в умовах наближених до сімейних»;

«Повноцінний розвиток дитини та причини його затримки. Особливості поведінкових проявів дітей із сімей, які перебувають  в складних життєвих обставинах»;

«Причини та профілактика емоційного вигорання фахівця із соціальної роботи під час виконання професійних обов’язків».

Заняття провели:

Помогайбо Оксана Василівна, провідний фахівець із соціальної роботи Полтавського обласного центру соціальних служб, магістр соціальної педагогіки;

Хабірова Лариса Ігорівна, психолог Полтавського обласного центру соціальних служб, кандидат психологічних наук.

Осипенко Наталія Михайлівна, директор Полтавського РЦПК підвела підсумки навчання за програмою та вручила учасникам навчання сертифікати про підвищення кваліфікації. 

Всі новини →