ЕФЕКТИВНА ДІЯЛЬНІСТЬ БІЗНЕСУ В КОНТЕКСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ ЦІЛЕЙ І ЦІННОСТЕЙ СУСПІЛЬСТВА

Під такою назвою у Полтавському регіональному центрі підвищення кваліфікації реалізується навчальна програма для публічних службовців, розроблена Тетяною Костишиною, завідувачкою кафедри управління персоналом, економіки праці та економічної теорії Полтавського університету економіки і торгівлі, професоркою, доктором економічних наук.

Загальна мета реалізації програми – розвиток професійних компетентностей посадовців щодо забезпечення сталого розвитку бізнес-структур для розробки, фінансування та реалізації рішень соціальних, культурних та екологічних проблем.

Соціальна відповідальність є однією із ключових рис сучасних бізнес-підприємств і передбачає в першу чергу зобов'язання керівництва суб'єкта господарювання щодо захисту інтересів суспільства. Тобто йдеться про діяльність бізнесу виключно в правовому полі, про відповідальність перед споживачем, відповідальність перед підлеглими, відповідальність перед країною, відповідальність перед акціонерами чи компаньйонами.

Про це йшлося під час занять з державними службовцями та посадовими особами місцевого самоврядування, діяльність яких дотична до даної проблематики.

Упродовж навчання розглянуто низку важливих питань, зокрема:

  • український та міжнародний досвід розвитку соціально відповідального бізнесу;
  • формування відносин з працівниками на засадах розвитку соціально відповідального бізнесу;
  • співпраця з органами місцевої влади щодо розробки програм соціально відповідального бізнесу;
  • заходи участі структур бізнесу в життєдіяльності територіальних громад тощо.

Спілкуючись із представниками бізнес-структур, які діють на Полтавщині: Оленою Бабенко, заступником директора  приватного підприємства «Прем’єр Сокс» та Сергієм Іващенком, директором ВАТ «Комбінат виробничих підприємств», учасники освітнього процесу мали змогу поєднати теоретичні знання із практикою.

Отож, сподіваємося, що це навчання стане поштовхом для створення нових соціально відповідальних бізнес-підприємств у територіальних громадах Полтавської області.

Всі новини →