Організація в громадах діяльності щодо реалізації Програми для кривдників та осіб, схильних до вчинення домашнього насильства у будь-якій формі

21.11.2023 у Полтавському регіональному центрі підвищення кваліфікації відбулися дистанційні заняття за двома програмами підвищення кваліфікації.

Спільно з Департаментом соціального захисту населення Полтавської обласної військової адміністрації розпочалося дистанційне навчання за спеціальною короткостроковою програмою «Організація в громадах діяльності щодо реалізації Програми для кривдників та осіб, схильних до вчинення домашнього насильства у будь-якій формі».

Захід відкрила Панова Олена Леонідівна, заступник директора Департаменту соціального захисту населення Полтавської обласної військової адміністрації.

Устименко Тетяна Анатоліївна, розробник і викладач програми, кандидат психологічних наук, доцент, професор кафедри освітньої політики Полтавської обласної академії неперервної освіти ім. М.В. Остроградського провела заняття на тему: «Психологічні особливості роботи з кривдниками».

Продовжується онлайн навчання посадових осіб місцевого самоврядування, вперше призначених на посади в органах місцевого самоврядування,  за загальною професійною програмою.

Учасники програми розглянули питання:

«Енергоможливості для громад в умовах воєнного стану», викладач Калініченко Володимир Миколайович, керівник лабораторії енергозбереження та відновлюваних джерел енергії, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля, енергоаудитор Полтавського державного аграрного університету;

«Стратегічне планування місцевого економічного розвитку. Методологія визначення пріоритетів стратегічного розвитку територій», викладач Врублевський Олександр Станіславович, директор адміністрації вебсайту «СТАРОСТА ПРОФІ», експерт з питань діяльності старост та співробітництва територіальних громад.

Всі новини →