Виїзне практичне заняття в с. Опішне на тему «Підтримка культурних, історичних об’єктів України як ефективне просування її інтересів та популяризація в світі. Ознайомлення з брендами нематеріальної культурної спадщини. Розвиток гончарства».

15 лютого 2018 року для державних службовців категорії В апарату та структурних підрозділів облдержадміністрації відбулося виїзне практичне заняття в с. Опішне на тему «Підтримка культурних, історичних об’єктів України як ефективне просування її інтересів та популяризація в світі. Ознайомлення з брендами нематеріальної культурної спадщини. Розвиток гончарства».
Слухачі відвідали Колегіум мистецтв - єдиний в Україні освітній заклад, який надає початкову мистецьку освіту з образотворчого мистецтва та гончарства. Директор колегіуму - Овчаренко Людмила Миколаївна розповіла про творчі здобутки і досягнення педагогічного колективу та вихованців закладу. Слухачі мали змогу ознайомитися з роботами випускників колегіуму, які є справжніми витворами мистецтва.
Незабутні враження у присутніх залишилися після відвідин Національного музею-заповідника українського гончарства, який володіє найбільшою в Україні колекцією творів народних майстрів-гончарів та художників (близько 60 000 одиниць збереження).
Не менш цікавою і змістовною була екскурсія до музею мистецької родини Кричевських - першому в Україні музеї, присвяченому творчому доробку великої мистецької династії, причетної до розвитку й популяризації опішнянського гончарства.
Виїзне практичне заняття залишило у слухачів приємні позитивні враження  та збагатило досвідом.
Велика подяка Департаменту культури і туризму облдержадміністрації за сприяння в організації виїзного практичного заняття.

Всі новини →