Запобігання і протидія гендерно зумовленому, зокрема домашньому, насильству

24 квітня25 квітня  у Полтавському регіональному центрі підвищення проводиться очне навчання  посадових осіб органів місцевого самоврядування за типовою загальною короткостроковою програмою «Запобігання і протидія гендерно зумовленому, зокрема домашньому, насильству».

Захід проводиться Вищою школою публічного управління спільно з Національним агентством України з питань державної служби та Національною соціальною сервісною службою України в рамках співпраці з Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA).

Цільова аудиторія учасників –уповноважені особи територіальних громад, які виконують функцію координатора з питань запобігання та протидії домашньому насильству.

Навчання відкрили Наталія Осипенко, директор Полтавського РЦПК та Наталія Щербак, керівниця Національного тренінгового центру з питань попередження та протидії гендерно зумовленому насильству.

Сьогодні учасники розглянули та опрацювали  блоки питань:

«Гендерні стереотипи. Визначення поняття гендерно зумовленого насильства. Форми гендерно зумовленого насильства»;

«Домашнє насильство як найпоширеніша форма гендерно зумовленого насильства. Динаміка домашнього насильства, цикл домашнього насильства. Форми домашнього насильства»;

«Огляд європейського та національного законодавства з питань запобігання та протидії насильству за ознакою статі та домашнього насильства».

Всі новини →