Завершилося дистанційне навчання за програмою «Молодіжна політика, заснована на підходах участі»

27 лютого у Полтавському регіональному центрі підвищення кваліфікації завершилося дистанційне навчання державних службовців і посадових осіб органів місцевого самоврядування за типовою загальною короткостроковою програмою «Молодіжна політика, заснована на підходах участі».

Дана програма розроблена проєктом Ради Європи «Молодь за демократію в Україні: Фаза ІІІ» у співпраці з Міністерством молоді та спорту України, Національним агентством України з питань державної служби та Українською Асоціацією Молодіжних Рад.

Метою програми є підвищення рівня професійних компетентностей державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування щодо забезпечення участі молоді у формуванні та реалізації молодіжної політики з урахуванням стандартів та підходів Ради Європи.

Опанування навчального матеріалу спрямоване на здобуття знань, вмінь, навичок, а також розкриття цінностей, які дозволять розвивати молодіжну політику, засновану на підходах участі, на державному, регіональному та місцевому рівнях.

Програма насичена цікавими та змістовними практичними кейсами, через вивчення яких державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування отримали інструменти для якісної реалізації молодіжної політики в громадах відповідно до Європейських стандартів. 

Під час навчання посадовці ознайомилися з нормативно-правовими актами, якими керується Рада Європи, вивчили нормативно-правову базу, яка забезпечує реалізацію молодіжної політики в Україні, опанували шляхи дослідження потреб молоді для реалізації молодіжної політики, розглянули етапи впровадження, форми та принципи участі молоді в реалізації молодіжної політики.

Програма реалізована Полтавським РЦПК спільно з Бабенко Оленою Миколаївною, сертифікованим тренером з курсу «Молодіжна політика заснована на підходах участі», кандидатом економічних наук, депутатом Полтавської обласної ради.

Всі новини →